פאי תפוחים לפסח

חומרים למלית

4 תפוחים ירוקים

apple pie passover with plate smallpic

1 כפית קינמון

70 גרם סוכר דמררה

מיץ מחצי תפוז

1 כף צימוקים

חומרים לבצק

100 גרם קמח תירס

40 גרם קמח תפוח אדמה

200 גרם סוכר

3 ביצים

1/2 כוס שמן

apple pie passover smallpicחומרים לפיריורים

1/4 כוס שקדים טחונים

50 גרם סוכר דמררה

1/2 כפית קינמון

אופן הכנה (בתבנית 24 ס"מ)

1. לחתוך את התפוחים לפרוסות. לערבב את שאר חומרי המלית בקערה.

2. לערבב את כל חומרי הבצק ולהכניס את התערובת למקרר ל-15 דקות. 

3. לערבב את השקדים, סוכר וקינמון.

3.1 לשים בתבנית חצי מכמות הבצק.

3.2 לשים על הבצק את מלית התפוחים.

3.3 לשים את מחצית השנייה של הבצק מעל מלית התפוחים.

3.4 לפזר מעל הבצק את השקדים והסוכר.

4. לאפות כשעה ב-150° צלזיוס.